De reünie

Simone van der Vlugt, geboren in 1966, is internationaal succesvol als auteur van historische jeugdromans. “Klassentreffen” is haar eerste suspense roman, die meteen de bestsellerlijst in Nederland veroverde en waarvan meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. In het najaar van 2005 publiceerde Simone van der Vlugt met evenveel succes haar tweede thriller. Zij woont in Alkmaar met haar man en twee kinderen.

Sabine heeft al negen jaar niet meer aan Isabel gedacht. Alleen de uitnodiging voor de klasreünie roept onheilspellende herinneringen op aan de eens zo beste vriend die destijds spoorloos verdween. Sabine schijnt vergeten te zijn wat er die dag gebeurd is…

Wanneer Sabine de uitnodiging voor de klasreünie ontvangt, wordt haar leven een nachtmerrie. Plotseling komen de herinneringen aan een tijd negen jaar geleden, waarvan zij dacht dat zij die allang achter zich had gelaten, weer boven. Sabine is veertien jaar oud als ze voor het eerst diep gekwetst wordt. Haar beste vriendin Isabel heeft geen aandacht meer voor haar; erger nog, samen met haar klasgenoten kwelt ze Sabine, die zich steeds meer in eenzaamheid terugtrekt. Op een dag verdwijnt Isabel, zonder een spoor na te laten. Elke zoektocht eindigt tevergeefs, zelfs haar lichaam wordt nooit gevonden. Maar is Isabel echt vermoord, zoals iedereen in Den Helder gelooft? Wat is er toen gebeurd? En waarom lijkt Sabine de herinnering aan die dag te hebben verdrongen?

Een absoluut briljant en aangrijpend boek. De spanning bouwt zich heel, heel langzaam op en je schrikt telkens weer. Het gaat over pesten (op school en daarna ook op het werk) in zijn ergste vorm, maar ook over geweld en extreme jaloezie in een relatie….

Het is absoluut een boek dat ik alle fans van psychologische thrillers alleen maar van harte kan aanbevelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *