Het kamermeisje

Het kamermeisje gaat over Molly – een bescheiden vrouw die een beetje wereldvreemd is. Ze werkt in het Regency Grand Hotel en neemt haar werk heel serieus. Wanneer zij op een dag de rijke en arrogante Mr Black dood in bed aantreft, is zij plotseling de hoofdverdachte in de zaak.

Molly is een karakter dat je meteen in je hart sluit. Ze heeft een vreemde kijk op het leven en heeft moeite mensen te begrijpen. Daardoor lijkt ze een beetje vreemd. Je wilt haar – als lezer – beschermen tegen de dingen waar ze in verzeild raakt. Soms herkent ze zelf niet wat ze heeft gezien omdat ze het verband niet ziet. Als lezer daarentegen wil je haar toeschreeuwen: “Rot op!

Je ziet het verhaal vanuit Molly’s gezichtspunt en komt steeds meer te weten over wat er gebeurt en hoe zij meer ziet omdat ze een onopvallende dienstmeid is. Haar grootmoeder is de enige op wie ze kan rekenen en die haar heeft geleerd hoe ze zich in sociale situaties moet redden. Als ze weg is, blijft Molly alleen achter. En die eenzaamheid is voelbaar. Het is prachtig hoe zij met het leven omgaat, en ondanks haar enorme eenzaamheid slaagt zij erin haar bestaan een mooie zin te geven.

Het kamermeisje is een verhaal over een mooi personage met een inzichtelijk andere kijk op de wereld. Molly is een beetje vreemd, maar eerlijk en oprecht en je zult haar in je hart sluiten. Verwacht een paar wendingen aan het eind die je zeker niet zult zien aankomen. Een prachtig verhaal met een heerlijk beschrijvende en beschrijvende schrijfstijl en een sterke hoofdpersoon die te goed is voor de rest van de mensen in deze wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *