Populair

Droom groot

Verhalen van voorbeelden

Eva Jinek interviewt in Droom groot haar selectie van pioniers en rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan voorafging. Juist door de particuliere details van hun levens op te schrijven, maakt Eva duidelijk wat wij allemaal van ze kunnen leren.

Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen.

Welkom in de wereld van taal.

LiBra is een recensie site voor Nederlandstalige- en vertaalde literatuur. LiBra informeert en adviseert schrijvers, legt contacten tussen organiserende instellingen en schrijvers, en stimuleert literaire evenementen. Daarbij plaatsen we interviews, columns, essays en meer berichten uit de wereld van de literatuur. Met een groep vrijwillige recensenten en een redactie (eveneens vrijwillig) zorgen wij ervoor dat u dagelijks nieuwe berichten en recensies op de site vindt. De recensies worden door de redactie geredigeerd en geplaatst.

Het verhaal van

Sylvain Tesson

Franse reisschrijver.

Tesson nam deel aan verschillende wetenschappelijke expedities. Hij werd lid van de Société des Explorateurs Français. Hij reist voornamelijk naar Azië en het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie.

Hij reist meestal met enkele partners, zoals voor een motorreis van Moskou naar Parijs, beschreven in Berezina, met de Franse fotograaf Thomas Goisque, de Franse reisschrijver Cédric Gras en twee Russische metgezellen.

In 2012 viel hij van het dak van een huis, overleefde het met ernstige verwondingen maar leed aan gezichtsverlamming. Als onderdeel van het genezingsproces, zwierf hij door Frankrijk. Hij beschrijft deze reis in Sur les chemins noirs.

Zijn boeken waren zeer succesvol in Frankrijk. Van La Panthère des neiges zijn ongeveer 500.000 exemplaren verkocht, waarmee Tesson de “meest gelezen Franstalige auteur van 2019 is geworden.”

99

Boeken Gepubliceerd

07

Best Sellers

Laatste Recensies

Sneeuwwit

De roos van Napoleon

Het kamermeisje

Woorden zijn schaduwen van vergeten namen. Woorden kunnen het vuur aansteken in de geest van de mens. Woorden kunnen tranen uit de hardste harten wringen.

Patrick Rothfuss, The Name of the Wind